Digitalizarea, printre obiectivele prioritare ale Centrului pentru achiziții publice centralizate în sănătate

Centrul pentru achiziții publice centralizate în sănătate (CAPCS), cu sprijinul PNUD Moldova și Initiativa Pozitiva au demarat astăzi un proces de elaborare a soluțiilor de digitalizare pentru colectarea necesarului de medicamente, dispozitive medicale și alte produse de uz medical, cu utilizarea resurselor existente, orientate spre creșterea eficacității și transparenței în domeniul achizițiilor publice centralizate în sănătate.

Această necesitate, a fost impusă de faptul că, până în prezent procesul de colectare a necesarului la nivel național, este efectuat preponderent pe hârtie și în mod manual, ceea ce prezintă riscuri și vulnerabilități și presupune implicarea multor resurse umane și materiale/finaciare.

Astfel, va putea fi asigurată o planificare eficientă a achiziționării medicamentelor, dispozitivelor medicale și altor produse de uz medical, ceea ce duce nemijlocit la creșterea calității și siguranței actului medical și a satisfacției pacientului.

Vă vom ține la curent cu mersul activităților în acest sens, iar pentru mai multe detalii, abonați-vă la pagina noastră de facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100067410862827