Achiziții publice transparente și eficiente în Republica Moldova

Eveniment          În perioada 4-6 septembrie curent, alături de alte 50 persoane implicate în procesul de achizitii, participă la un atelier de lucru și reprezentanții Centrului pentru achizitii publice centralizate în sănătate. Workshopul a fost organizat cu suportul Programului de Dezvoltare al Dreptului Comercial (CLDP) al Departamentului de Comerț al SUA, în cooperare cu Agenția Achiziții Publice a Republicii Moldova.

          Scopul atelierului de lucru este famializarea participanților cu procedurile de achizitii publice din SUA, Acordul OMC privind achizițiile publice și alte acorduri internaționale la care Republica Moldova face parte.

          În timpul discuțiilor vor fi identificați pașii cheie care trebuie parcurși pentru progresul Republicii Moldova în reformarea sistemului de achiziții publice și ajustarea acestuia la standardele recunoscute la nivel internațional.21397748_1998970417088075_2096424665_n

          Totodată, va fi prezentat un set de recomandări specifice și strategia de punere în aplicare a acestora prin cele mai bune practice internaționale.

          Toţi participanţii la workshop prezintă interes, reciprocitate şi colaborare.